Η πρώτη μέρα του συνεδρίου EUROGARD VI στη Χίο (συνέχεια)

29-05-2012

Δελτίο Τύπου

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε:

– Δύο κύριες ομιλίες:

  • Η κυρία Sara OLDFIELD, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Βοτανικών Κήπων, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Στρατηγική Διατήρησης των Φυτών (GSPC) και πώς αυτή μπορεί να υποστηριχθεί από την αειφορική χρήση των φυτών και τη αγροτική δραστηριότητα.
  • Ο κύριος Peter WYSE JACKSON, Πρόεδρος του Βοτανικού Κήπου του Μισούρι (ΗΠΑ),  παρουσίασε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Βοτανικοί Κήποι προκειμένου να εφαρμόσουν την Παγκόσμια Στρατηγική ως το 2020.

– 15 προφορικές παρουσιάσεις και 25 αναρτημένες εργασίες (πόστερς) παρουσιάσεις αποτελεσμάτων ερευνών σχετικών με τον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Βοτανικοί Κήποι στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής και  Παγκόσμιας Στρατηγικής, Διατήρησης των Φυτών, την αειφορική αξιοποίηση τους και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

– Διεξαγωγή 3 εργαστηρίων με θέματα:

  • Η Διατήρηση της Ελληνικής Χλωρίδας και οι προοπτικές της.
  • Μια «Εργαλειοθήκη» για την Παγκόσμια Στρατηγική Διατήρησης των Φυτών (GSPC).
  • Μαθαίνοντας για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή μέσω των Δικτύων των Βοτανικών Κήπων με την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκαν και λειτουργούν οι εκθέσεις εικαστικών έργων της ζωγράφου – χαράκτριας Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή και της ομάδας της, τόσο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Χίου καθώς και έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Μαρκογιάννη στο Ομήρειο.

Ακολούθησε δεξίωση των συνέδρων στο καφέ Λιάστρα, προσφορά του Δήμου Χίου, μέσα στο κάστρο τη πόλης.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα συνεχιστεί η παρουσίαση των επιστημονικών ερευνών και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συνέδρων στο Citrus, στο Αργέντικο και στη Βιβλιοθήκη «Κοραής».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s