Στην 7η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου οι Νέοι Αγρότες

Η Ένωση Νέων Αγροτών Χίου με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ εξασφάλισε έναν χώρο στην 7η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ (Δημοτικός Κήπος, 4-7 Αυγ 2011) για να ενημερώσει μεταξύ άλλων και για το 18ο πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που εφέτος, για πρώτη φορά, θα φιλοξενηθεί σε νησί, στην Μυροβόλο Χίο, από 9 έως 11 Σεπ 2011.

Η τελική απόφαση λήφθηκε στις 13/5/2011, στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη, αμέσως μετά την εμψυχωτική για τους Νέους Αγρότες ομιλία του Κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας, με την συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης Nέων Αγροτών Χίου (ΕΝΑ Χίου) κ. Ν. Ρικανιάδη.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις στην Χίο στις 13/4/11 και στις 4/5/11 εξετάζοντας δυνατότητες και χώρους επιτόπου, διαμορφώθηκε η Οργανωτική Επιτροπή με τον κ. Σ. Βαρβάκη (από την ΕΝΑ Χίου-6945661680) και αφού εξασφαλίσθηκε η συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χίου, που για την ΠΕΝΑ, η στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτέλεσε πάντα πρώτιστη φροντίδα. Η πρόταση ξεκίνησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ (κ. Π. Γκιοργκίνης) και μετά από διαδοχικά στάδια έλαβε την τελική έγκριση στις 13/5/2011.

Μέχρι σήμερα τα ετήσια Πανελλήνια Συνέδρια Νέων Αγροτών έγιναν στις: Άργος, Τυχερό Έβρου, Πάτρα, Αμπελάκια Λάρισας, Θεσσαλονίκη, Μαρώνεια Ροδόπης, Αγρίνιο, Ξάνθης, Καλαμάτα, Νέο Σκοπό Σερρών, Κόνιτσα Ιωαννίνων, Σπάρτη, Κοζάνη, Δράμα, Αθήνα-2008, Αρχ.Ολυμπία-2009 και Καρδίτσα-2010.

Με την ευκαιρία της 7ης Γιορτής Αγροτουρισμού η ΠΕΝΑ διοργανώνει συναντήσεις με Νέους Αγρότες και άλλους την Παρασκευή 5/8/2011 (12.00) στην Βόρεια Χίο, το Σάββατο 6/8/2011 (12.00) στην Μυτιλήνη και την Κυριακή 7/8/2011 (12.00) στην Νότια Χίο, ενώ προσκαλεί όλους σε εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Χίου το Σάββατο 6/8/2011 στις 20.30 με κύριο θέμα την ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Σε ένα απροσδιόριστο οικονομικό περιβάλλον, με ασαφή ορισμό του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, με ακόμα ποιο ακατάλληλο ορισμό του επαγγελματία αγρότη και με την εγκεκριμένη από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 23/6/2011 ως κεντρικής ρύθμισης της μελλοντικής ΚΓΠ (CAP) της έννοιας του ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΗ (χωρίς όμως να προσδιορίζεται πουθενά το περιεχόμενο του), οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται την έντονη ανάγκη να ξεκινήσουν από τον προσδιορισμό των διαφόρων όρων.

Σε πανελλήνιες διοργανώσεις τους οι Νέοι Αγρότες έχουν ήδη καθορίσει τις έννοιες «αντικείμενο αγροτικού επαγγέλματος» και «ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ» και στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 9-11/9/2011, θα επιδιώξουν να προσδιορίσουν την έννοια «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στον αγροτικό τομέα».

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Advertisements

About AnOiko

Ψυχολόγος, Μαθηματικός, Επίκουρος Καθηγητής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Π.Ε.ΣΥ.Π. και Μ.Π.Σ. "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"
This entry was posted in Αγροτουρισμός and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s