Μήνυμα Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στο 2ο Συμπόσιο Ελληνικών Βοτανικών Κήπων

Χαιρετίζω το 2ο Συμπόσιο των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας, να οργανώσετε έναν χρήσιμο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον κύκλο εργασιών, με στόχο τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Δικτύου των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων.

Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για την προστασία της Φυτικής Βιοποικιλότητας.

Η κίνησή σας αυτή, διαμορφώνει μια δυναμική στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την προβολή και προστασία της μεσογειακής χλωρίδας, μέρος της οποίας είναι και η ελληνική.

Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ίδρυση και λειτουργία του Δικτύου, μπορεί να κυοφορήσει δράσεις, οι οποίες θα προσανατολίζονται στη διαφύλαξη της γενετικής καθαρότητας και της προστασίας των ειδών που κινδυνεύουν, στη συντήρηση αλλά και στην αναπαραγωγή τους, στην αναζήτηση εναλλακτικών καλλιεργειών και στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μέσα από διακρατικές επιστημονικές συναντήσεις και συνεργασίες.

Θεωρώ λοιπόν, πως είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε.

Γι’ αυτό, θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις εργασίες του Συμποσίου.

Εύχομαι καλή επιτυχία.

Μιχάλης Καρχιμάκης

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s