Συνάντηση του Δικτύου Ελληνικών Βοτανικών Κήπων στη Χίο

8-10 Απριλίου 2010

Με την ευκαιρία του εορτασμού του 2010 ως Παγκόσμιου Έτους Βιοποικιλότητας, οργανώνεται στη Χίο Συμπόσιο, διάρκειας τριών ημερών, με συμμετέχοντες επιστήμονες, υπευθύνους και εκπροσώπους των αρμοδίων Υπουργείων και των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων, εκπροσώπους της BGCI, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνουν τόσο ενημερωτικές παρουσιάσεις και επιστημονικές συνεδρίες όσο και παράλληλες εκδηλώσεις με περιεχόμενο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και στο Βοτανικό Κήπο Αιγαίου. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνονται:

1. Συνεδρία ενημέρωσης για τις δράσεις και τους στόχους της Διεθνούς Κοινοπραξίας για τη Διατήρηση των αυτοφυών σε Βοτανικούς Κήπους και για το ρολό των Εθνικών εκπρόσωπων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μεταφορά της πληροφορίας και την ανάπτυξη στρατηγικής των επιμέρους ενοτήτων των σχετικών με την εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Προστασία της Χλωρίδας και της Βιοποικιλότητας.

2. Συνεδρία με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων που θα παρουσιάσουν τους Κήπους και τις δράσεις υλοποίησης του στόχου 8 της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας ex situ.

3. Στρογγυλό τραπέζι για τη Θεσμοθέτηση του Εθνικού Δικτύου των Βοτανικών Κήπων της χώρας μας και τη λειτουργία τους.

Έργο της Hanna Sidorowicz

4. Περίπατοι στη φύση για αναζήτηση αυτοφυών.

Φωτογραφία: Γιάννης Συλλιγνάκης

5. Εργαστήριο με θέμα τη Φύση, τα Φυτά και την Τέχνη.

6. Κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η δημιουργία εικαστικού έργου τέχνης στο Βοτανικό Κήπο Αιγαίου για τη Βιοποικιλότητα, με συμμετοχή των εκπροσώπων των Β.Κ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s